Ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης οργανικών αποβλήτων του Δήμου Ν. Προποντίδας.

ihalkidiki.blogspot.gr - Ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης οργανικών  αποβλήτων του Δήμου Ν. Προποντίδας.

Ο προϋπολογισμός του έργου που αφορά το ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης οργανικών αποβλήτων του Δήμου Ν. Προποντίδας ανέρχεται στο ποσό του 1.500.000 €.
Η εγκατάσταση της μονάδος κομποστοποίησης προβλέπεται να εξυπηρετεί το σύνολο των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Νέας Προποντίδας.

 Το εφαρμοζόμενο πρόγραμμα ΔσΠ των Βιοαποδομήσιμων Αστικών Αποβλήτων θα επιμεριστεί σε τέσσερις (4) άξονες που περιλαμβάνουν:

• Εφαρμογή προγράμματος οικιακής κομποστοποίησης με διανομή αντίστοιχων κάδων τόσο σε κατοικίες, όσο και σε χώρους συνάθροισης ειδικών πληθυσμιακών ομάδων – στοχευμένων παραγωγών ΒΑΑ.

• Εφαρμογή στοχευμένης ΔσΠ σε παραγωγούς μεγάλων ποσοτήτων ΒΑΑ όπως ταβέρνες, εστιατόρια, ξενοδοχεία, εμπορικά πολυκαταστήματα, λαϊκές – υπαίθριες αγορές κ.ά. και ειδικές πληθυσμιακές ομάδες.

• Ανάπτυξη ‘πράσινων’ σημείων (green points) συλλογής για τις ποσότητες των ΒΑΑ που αφορούν σε ‘πράσινα’ απορρίμματα.

• Εφαρμογή ΔσΠ για ολόκληρο τον πληθυσμό του Δήμου Νέας Προποντίδας με τοποθέτηση κάδων μηχανικής φόρτωσης (‘καφέ’ κάδος) με ειδική σήμανση για τη χωριστή συλλογή ΒΑΑ από τις κατοικίες του Δήμου.

Για τη συλλογή των ΒΑΑ θα χρησιμοποιηθούν και οι κάτωθι κάδοι:
Οικιακοί Συλλέκτες 8 lt : θα διανεμηθούν 2.165τμχ μικρών οικιακών κάδων – συλλεκτών χωρητικότητας 8lt για την προσωρινή αποθήκευση (για δύο ημέρες) οικιακά απόβλητα κουζίνας εντός της οικίας τους, στους πολίτες που το επιθυμούν. Εν συνεχεία, θα τα αποθέτουν στους καφέ κάδους 120lt.

Καφέ κάδοι απορριμμάτων 120 lt: θα εγκατασταθούν 173τμχ κάδων μηχανικής αποκομιδής οργανικών αποβλήτων, χωρητικότητας 120lt σε σημεία συλλογής οικιακών αποβλήτων κουζίνας, έξω από εστιατόρια και λοιπά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Επίσης, έξω από βρεφονηπιακούς σταθμούς, ανθοπωλεία, κλπ.

Καφέ κάδοι απορριμμάτων 660 lt: θα εγκατασταθούν 135τμχ κάδων μηχανικής αποκομιδής οργανικών αποβλήτων, χωρητικότητας 660lt, σε σημεία συλλογής για τα εμπορικά απόβλητα τροφών και τροφίμων εμπορικών και μεταποιητικών επιχειρήσεων, επίσης σε δρόμους και σε λαϊκές αγορές.

Ανοικτά roll containers 10 κ.μ: θα εγκατασταθούν 39τμχ περιμετρικά των οικιστικών συνόλων, τα οποία θα υποδέχονται τα φυτικά κατάλοιπα και κλαδέματα για τη δημιουργία πράσινων σημείων συλλογής.
Για τη μεταφορά τους ο Δήμος θα προμηθευτεί όχημα 18tn μεταφοράς roll container.

Περιγραφή συστήματος κομποστοποίησης και έργων υποδομής 
• Χώρος υποδοχής και προεπεξεργασίας εισερχόμενου φορτίου. 
• Χώρος Φάσης Κομποστοποίησης και Ωρίμανσης. 
• Χώρος Ραφιναρίσματος. 
• Χώρος αποθήκευσης και τυποποίησης ραφιναρισμένου προϊόντος. 
• Χώρος προσωρινής αποθήκευσης υπολειμμάτων / προσμίξεων και ακατάλληλων υλικών. 
• Γεφυροπλάστιγγα. 
• Πρόβλεψη χώρου επέκτασης δυναμικότητας μονάδας. 

 Τα λοιπά απαιτούμενα έργα υποδομής περιλαμβάνουν την τοποθέτηση προκατασκευασμένου οικίσκου ελέγχου για το προσωπικό, την εσωτερική οδοποιία, τα έργα διαχείρισης ομβρίων, την επέκταση των δικτύων ύδρευσης και ηλεκτρισμού και τον εξωτερικό φωτισμό και θα πραγματοποιηθούν από το Δήμο Προποντίδας. Περίφραξη και οδοποιία πρόσβασης υφίστανται.

O Δήμαρχος Ιορδανίδης Δαμιανός               Ο Αντιδήμαρχος Καρράς Εμμανουήλ
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου