Απαλαχτείτε από την κακοσμία των ποδιών


Γιατί αφήνετε τα πόδια σας στην τύχη τους;

Είναι τόσο πολύπλοκες υπάρξεις, 26 κόκαλα, 33 αρθρώσεις, πάνω από 100 τένοντες, μύες και συνδέσεις, κι εσείς επιμένετε να τα παραχώνετε στις κάλτσες χωρίς ίχνος ευαισθησίας και φροντίδας! Τα αντρικά πόδια είναι ευάλωτα στην κακοσμία. Η θερμότητα και η υγρασία είναι ο σίγουρος τρόπος να μυρίζουν τα πόδια σου σαν ροκφόρ!

Αν λοιπόν ιδρώνουν μέσα στα παπούτσια σου σε καθημερινή βάση, αν δεν τα περιποιείσαι κατάλληλα, τότε τα βακτήρια και οι μύκητες θα γίνουν οι νέοι σου φίλοι.

Και ξέρεις ότι είναι πολύ επίμονοι φίλοι∙ θα χρειαστείς φαρμακευτική αγωγή και θα πρέπει να ψεκάζεις τα παπούτσια σου με μυκητοκτόνα σπρέι για να απαλλαγείς κάποια στιγμή από την ιδιαίτερα αισθητή παρέα τους.

Αν δεν είσαι αθλητής, γιατί πρέπει να έχεις τα πόδια του; Υγιεινή και φροντίδα λοιπόν για πόδια που δεν είσαι αναγκασμένος να κρατάς μονίμως στα παπούτσια.

Τι παπούτσια φοράς; Τα συστατικά της δυσοσμίας είναι το θερμό περιβάλλον, η υγρασία και ο ελλιπής αερισμός. Ιδρωμένα πόδια μέσα σε σφιχτά παπούτσια είναι ο παράδεισος του μύκητα! Φρόντισε λοιπόν τα παπούτσια σου να είναι άνετα (σε μέγεθος και εφαρμογή) και να επιτρέπουν απαραίτητα στο πόδι να αερίζεται. Αν και πάλι ο ιδρώτας επιμένει, δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις ταλκ ή πούδρα. Πρέπει να απαλλαγείς από τον ιδρώτα πάση θυσία, γιατί αυτή είναι η Νο 1 αιτία της κακοσμίας...

Πρόσεξε τις κάλτσες σου. Και η κάλτσα όμως δεν είναι αθώα: ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για το ιδρωμένο αντρικό πόδι. Προτίμησε κάλτσες που επιτρέπουν στο πόδι να αναπνέει καλύτερα, όπως βαμβακερές ή ακόμα και κασμιρένιες, και ποτέ συνθετικές ή ημισυνθετικές.

Ανακάλυψε τα προϊόντα. Μην απλώνεις στα πόδια σου την πρώτη κρέμα που θα βρεις στην αγορά για να κρύψεις την κακοσμία. Όσο κι αν περιοριστεί η άσχημη μυρωδιά, η αιτία θα παραμείνει. Μία είναι η λύση: ποδόλουτρο. Πλύνε τα πόδια σου καθημερινά με ζεστό νερό και ένα καλό φυσικό σαπούνι και σκούπισέ τα σχολαστικά ώστε να φύγει η υγρασία. Αν θες, μπορείς να εφαρμόσεις και ένα στρώμα από αιθέρια έλαια μέντας ή ευκαλύπτου, ουσίες που αποδεδειγμένα καταπολεμούν βακτήρια και μύκητες. Σε κάθε περίπτωση, ο καθημερινός καθαρισμός και η ενυδάτωση είναι αυτά που θα σου εξασφαλίσουν υγιή πόδια.

Πάρε τα κατάλληλα εργαλεία. Οι μύκητες και τα βακτήρια φωλιάζουν και στα νύχια των ποδιών (αλλά και στο περίγραμμα των νυχιών), που σημαίνει ότι πρέπει να τα κρατάς καθαρά και κομμένα. Εδώ στάθηκες τυχερός: τα νύχια των ποδιών μεγαλώνουν πιο αργά σε σχέση με των χεριών, οπότε αν τα κόβεις μια φορά στις 2 βδομάδες με έναν καλό νυχοκόπτη είσαι έτοιμος.

Αναζήτησε επαγγελματική βοήθεια. Αν δεν θες να κάνεις όλα τα παραπάνω μόνος σου, ανακάλυψε το πεντικιούρ. Είναι ώρα η ποδοαισθητική να απενοχοποιηθεί! Θα βρεις ένα φιλικό στον άντρα κέντρο αισθητικής, όπου όλη τη «βρόμικη δουλειά» θα την κάνουν άλλοι για σένα.
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου