Δελτίο τύπου Επιμελητηρίου Χαλκιδικής

ihalkidiki.blogspot.gr Δελτίο τύπου Επιμελητηρίου Χαλκιδικής

Θέμα: «Ενημέρωση για επενδυτικά κίνητρα στην Τουρκία κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ελληνο - Τουρκικού Επιμελητηρίου Βορείου Ελλάδος»

Την Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014 στο ξενοδοχείο Porto Palace στη Θεσσαλονίκη, το Ελληνο – Τουρκικό Επιμελητήριο Βορείου Ελλάδος πραγματοποίησε ομιλία με κύριο ομιλητή τον κ. Kemal Tuzun - Εμπορικό Ακόλουθο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη με θέμα «Νέα επενδυτικά κίνητρα στην Τουρκία», ενώ μετά το πέρας της ομιλίας ακολούθησε εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου. Στην εκδήλωση τονίστηκε ότι υπάρχει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον από τουρκικής πλευράς, για συνεργασία στους τομείς του τουρισμού, των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και των μεταφορών – logistics με επιχειρήσεις της Ελλάδος.
Όπως δήλωσε και ο πρόεδρος του Ελληνο Τουρκικού Επιμελητηρίου κος κ. Δημήτρης Συμεωνίδης, για την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ ελληνικών και τουρκικών επιχειρήσεων έχει αποφασιστεί η διοργάνωση των τριών διημερίδων στην Ελλάδα. Η πρώτη για τον τουρισμό-ξενοδοχεία θα γίνει τον Απρίλιο, στη συνέχεια θα ακολουθήσει η διημερίδα για τις ΑΠΕ το Μάιο, ενώ τον Ιούνιο θα γίνει το διήμερο για τις μεταφορές και τα logistics.
Μέσα σε αυτο το πλαίσιο της εποικοδομητικής συνεργασίας, ενημέρωσε τους παρευρισκομένους, ότι εαν μέλος του Ελληνο Τουρκικού Επιμελητηρίου προτίθεται να παρακολουθήσει κάποια από τις εκθέσεις στην Τουρκία, το Επιμελητήριο δύναται να του εξασφαλίσει τη δωρεάν διαμονή, καθώς και τη μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο και το συνεδριακό χώρο.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκτός από τους προαναφερόμενους μεταξύ άλλων, ο Τούρκος Πρόξενος, Tugrul Biltekin, ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου ΘεσσαλονίκηςΠαναγιώτης Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, Δημήτρης Λακασάς, ο διευθυντής της Turkish Airlines στη Θεσσαλονίκη Ουτκού Γιαζάν, εκπρόσωποι Επιμελητηρίων της Βόρειας Ελλάδας και πολλοί επιχειρηματίες.
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής εκμεταλλευόμενο κάθε δυνατότητα για την προβολή και προώθηση του νομού μας που συντελεί στην βελτίωση της εξωστρέφειας των μελών του, συμμετείχε στην εκδήλωση του Ελληνο Τουρκικού Επιμελητηρίου Βορείου Ελλάδος εκπροσωπούμενο από το μέλος του διοικητικού του συμβουλίου, κα Μαυροφρύδη Βαρβάρα.

Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου