Ολοκληρωμένη Αστική Ανάπλαση Παλαιοχωρίου


Δελτίο Τύπου Δήμου Αριστοτέλη
  • Εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Μακεδονία-Θράκη 2007-2013” το έργο: «Ολοκληρωμένη Αστική Ανάπλαση για την Τοπική Κοινότητα του Παλαιοχωρίου»
  • Διασφαλίζονται οι απαραίτητοι πόροι για την ανάπλαση των κοινόχρηστων χώρων του οικισμού του Παλαιοχωρίου και χρηματοδοτούνται, με αρχικό προϋπολογισμό 774.016,02 €. 

  Η πρόταση που υποβλήθηκε από το Δήμο Αριστοτέλη για την υλοποίηση του έργου: Ολοκληρωμένη Αστική Ανάπλαση για την Τοπική Κοινότητα του Παλαιοχωρίου, αξιολογήθηκε θετικά.
Το έργο επιλέχτηκε για χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονία-Θράκη, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

  Ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 774.016,02€.
Το φυσικό αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει σημαντικές αισθητικές και λειτουργικές παρεμβάσεις αναπλάσεων κεντρικών κοινοχρήστων χώρων για την ανάδειξη της παραδοσιακής φυσιογνωμίας του οικισμού, όπως:

  • Την λιθόστρωση και τον ηλεκτροφωτισμό των δρόμων του ιστορικού κέντρου, περιμετρικά του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών, πλακοστρώσεις των πεζοδρομίων τους και της πλατείας.
  • Τον ηλεκτροφωτισμό υφιστάμενων πεζοδρομίων στην περιοχή της Λαϊκής Αγοράς και την συμπλήρωση μικρού μήκους των πεζοδρομίων.
  • Την συμπλήρωση των πεζοδρομίων στην περιοχή (κρασπέδωση, πλακόστρωση) στο κεντρικό δρόμο του οικισμού καθώς και τον ηλεκτροφωτισμό τους. 

Σκοπός του έργου, είναι η ανάπλαση του  οικισμού του Παλιοχωρίου, για την βελτίωση του δομημένου περιβάλλοντος, την  προστασία και ανάδειξη των πολιτιστικών, ιστορικών, μορφολογικών και αισθητικών χαρακτηριστικών της περιοχής, καθώς και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Στόχος  του Δήμου Αριστοτέλη είναι η ανάδειξη και αξιοποίηση  με  κάθε τρόπο του πλούσιου παραδοσιακού αποθέματος  που διαθέτουν οι οικισμοί του Δήμου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Αριστοτέλη είχε ήδη προχωρήσει στην δημοπράτηση του έργου το οποίο βρίσκεται σε φάση συμβασιοποίησης .
Μέσα από την κατάθεση προτάσεων και την υλοποίηση έργων ολοκληρωμένων αστικών αναπλάσεων και σημαντικών έργων υποδομής σε όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Αριστοτέλη, δημιουργείται μια νέα δυναμική ανάπτυξης της περιοχής.
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου