Εμβολιασμος και ηλεκτρονικη σημανση των ζωων στο Δ.Κασσανδρας

ihalkidiki - Εμβολιασμός και ηλεκτρονική σήμανση των ζώων στο Δ.Κασσάνδρας

Ο Δήμος Κασσάνδρας στα πλαίσια εφαρμογής του Νόμου 4039/2012 (Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό) και λόγω έξαρσης του φαινομένου εγκατάλειψης ζώων συντροφιάς σε διάφορα σημεία των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων του δήμου μας ΚΑΛΕΙ τους δημότες, πολίτες και επισκέπτες ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς, καθώς και τους κυνηγούς και κτηνοτρόφους του Δήμου μας, στον άμεσο εμβολιασμό και την ηλεκτρονική σήμανση των ζώων τους ΚΑΙ ΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΛΩΝ ΣΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ Ν. 4039/2012.
Και συγκεκριμένα στο άρθρο 5 υποχρεώσεις ιδιοκτητών δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς, στο άρθρο 8 διατήρηση ζώων συντροφιάς σε κατοικίες και στο άρθρο 21 σχετικά με την υποβολή διοικητικών κυρώσεων και προστίμων (σχετικοί πίνακες).
Προκειμένου να συμβάλλουμε όλοι στην προσπάθεια περιορισμού του φαινομένου ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ εγκατάλειψης κουταβιών αλλά κι ενήλικων ζώων θεωρούμε επιτακτική ανάγκη: τη συνεργασία των ζωόφιλων, καθώς και όσων έχουν εκπαιδευτεί στην περισυλλογή τους, με εθελοντισμό βοηθώντας τις δράσεις του Φιλοζωικού Σωματείου Κασσάνδρας «Ειρήνη των Ζώων» (κα Κατερίνα Οικονομέα). τον εμβολιασμό όλων των δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων ως το μόνο αποτελεσματικό μέσο πρόληψης της λύσσας, συνδυασμένο απαραιτήτως, στην περίπτωση των αδέσποτων ζώων, με στείρωση. την ηλεκτρονική σήμανση των δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων.

Ο Αντιδήμαρχος Δήμου Κασσάνδρας Φασούλας Χριστόδουλος
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου