Ολοκληρωμένη Αστική Ανάπλαση Στανού

ihalkidiki.blogspot.gr - Ολοκληρωμένη Αστική Ανάπλαση Στανού - Δημος Αριστοτελη, Μακεδονια


  • Εντάχθηκε στα συγχρηματοδοτούμενα Ευρωπαϊκά προγράμματα (Επιχειρησιακό ΠρόγραμμαΜακεδονία Θράκη”) το έργο: «Ολοκληρωμένη Αστική Ανάπλαση Στανού»,προϋπολογισμού: 621.820,60€. 
  • Υπογράφτηκε η σύμβαση του έργου. 


Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΘΡΑΚΗΣ 20072013» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Η κατασκευή του έργου, αφορά την πλακόστρωση, τον φωτισμό και την
αναβάθμιση του χώρου αναψυχής στην θέση «Πηγή» του οικισμού του Στανού.
Η ανάπλαση αναλυτικότερα περιλαμβάνει :

  • Πλακόστρωση των οδών. Καθαιρέσεις, γενικές εκσκαφές, κατασκευή υπόβασης, τοποθέτηση καλωδίων γείωσης και σωλήνα PVC και κατασκευή φρεατίων. 
  • Ανάπλαση χώρου αναψυχής στην θέση «Πηγή Στανού». Διαμόρφωση του χώρου διέλευσης των αυτοκινήτων, αποξήλωση των υφιστάμενων επιστρώσεων και της εξυγίανσης του εδάφους, επίστρωση τα οδού με σκυρόδεμα, διαμόρφωση πλακοστρωμένης πλατείας, διαμόρφωση χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων και διαμόρφωση μικρής πλατείας. 
  • Διάνοιξη της δημοτικής οδού: διαμόρφωση με κλιμακωτό καλντερίμι. 
  • Ηλεκτροφωτισμός 

Στόχος του έργου είναι η ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος της Τοπικής Κοινότητας του Στανού. Παράλληλα, σκοπός της πράξης είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, καθώς ο χώρος αποτελεί σημείο αναφοράς για τον οικισμό, αφού είναι τόπος πραγματοποίησης όλων των εκδηλώσεων, αλλά και τόπος συνάντησης των νέων.

Η προθεσμία περάτωσης κατασκευής του έργου, έχει καθοριστεί σε 1 έτος από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης. Η εκτέλεση των εργασιών του έργου αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει υπογραφεί η σύμβαση του έργου, συνολικού ποσού 348.219,48€, και αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες.

Με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Χρήστος Πάχτας ανέφερε τα εξής:

«Με την υπογραφή της σύμβασης για την ανάπλαση των κεντρικών κοινόχρηστων χώρων του Οικισμού του Στανού, ξεκινά η κατασκευή ενός ακόμη μεγάλου έργου με πολλαπλά θετικά αποτελέσματα για τον Στανό και τους κατοίκους του.

Οι προβλεπόμενες αναπλάσεις αφορούν σημαντικές αισθητικές και λειτουργικές παρεμβάσεις στους χώρους της θέσης Πηγής.

Θεμελιώδη προτεραιότητα μας είναι η δημιουργία και ανάδειξη χώρων αναψυχής, η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, καθώς και η εξασφάλιση των απαραίτητων προϋποθέσεων για την δημιουργία υποδομών ανάπτυξης στην περιοχή του Δήμου Αριστοτέλη.

Το συγκεκριμένο έργο, θα περιλαμβάνει σημαντικές αισθητικές και λειτουργικές παρεμβάσεις και θα χρηματοδοτηθεί στο σύνολο του από τους πόρους των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

Με τις συνεχείς προσπάθειες μας, και την κατασκευή νέων σύγχρονων υποδομών στον οικισμό του Στανού και σε ολόκληρο τον Δήμο Αριστοτέλη αξιοποιώντας τους πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης,κάτι που δεν είχε γίνει κατά τη διάρκεια των προηγούμενων δημοτικών αρχών, αλλάζουμε μέρα με τη μέρα την εικόνα του Δήμου μας δίνοντας νέα ώθηση στην προοπτική και την
ανάπτυξη του».
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου