Η νέα γεώτρηση στα Βράσταμα λύνει το υδρευτικό πρόβλημα της περιοχής

γεώτρηση-Βράσταμα-υδρευτικό-πρόβλημα-περιοχής
Νερό εξαιρετικής ποιότητας, που θα καλύψει τις αυξημένες ανάγκες ύδρευσης της Τοπικής Κοινότητας Βραστάμων εκτιμάται ότι θα προκύψει από τη νέα γεώτρηση στην περιοχή. Πρόκειται για τη μία από τις έξι συνολικά γεωτρήσεις, που εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία-Θράκη», στον Άξονα Προτεραιότητας 07 «Αειφόρος ανάπτυξη και ποιότητα ζωής στην ΠΚΜ», με προϋπολογισμό 1.299.166,30 ευρώ.

Ήδη έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς η προβλεπόμενη δοκιμαστική λειτουργία της
γεώτρησης για 72 συνεχόμενες ώρες και μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρξει ακριβής εικόνα για τα ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά του ύδατος.

Ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος, τόνισε: «Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η εξασφάλιση πρόσβασης σε κάθε πολίτη σε ποιοτικό και ποσοτικό νερό και για το λόγο αυτό αρχικό μας μέλημα ήταν η αξιοποίηση των υπόγειων υδατικών πόρων του Δήμου μας, για την κάλυψη των υδρευτικών αναγκών όλων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων.

Τα Βράσταμα, όπως έγινε ήδη και στις περιοχές της Γαλάτιστας, της Μαραθούσας, των Ψακουδιών και των Πλανών θα λύσουν το υδρευτικό τους πρόβλημα. Οι γεωτρήσεις, όπως και δεκάδες άλλα έργα που εκτελέστηκαν, εκτελούνται ή έχουν δρομολογηθεί είναι δείγμα οργανωμένης δουλειάς και στόχευσης για την εκταμίευση πόρων από το ΕΣΠΑ. Με αυτούς τους ρυθμούς και ακόμη εντονότερα θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας εκμεταλλευόμενοι όλα τα προγράμματα, τα οποία μπορούν να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης των δημοτών μας αλλά και των επισκεπτών».
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου