Περιοχές Χαλκιδικής: Ο Νέος Μαρμαράς

Περιοχές,Χαλκιδική,Νέος,Μαρμαράς,Σιθωνία


Σε μια μαγευτική τοποθεσία 130 χλμ από τη Θεσσαλονίκη ιδρύθηκε από πρόσφυγες της Προποντίδας, ανθρώπους που γνώριζαν πολύ καλά τη θάλασσα, το χωριό του Νέου Μαρμαρά.

Ο νέος αυτός οικισμός ενώθηκε γρήγορα με τον Παρθενώνα, που βρίσκεται 350μ. βόρεια του Μαρμαρά. Ο Παρθενώνας χαρακτηρίζεται διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός και μαγεύει τους επισκέπτες του με τα υπέροχα μονοπάτια του και τα πετρόκτιστα καταλύματά του. Παραδοσιακές ταβέρνες και καφετερίες θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των επισκεπτών που θα έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν δίπλα στην εκκλησία του Αγ. Στεφάνου.


Ο Νέος Μαρμαράς εξελίχθηκε ταχύτατα σε ένα αξιόλογο τουριστικό θέρετρο με αποτέλεσμα τη μεγάλη συγκέντρωση πληθυσμού. Σημαντικό ρόλο για τη τουριστική ανάπτυξη του χωριού έπαιξε η δημιουργία προτύπων τουριστικών καταστημάτων και καταλυμάτων που μετέτρεψαν το Μαρμαρά σε ένα κοσμοπολίτικο θέρετρο έτοιμο να καλύψει τις ανάγκες του κάθε επισκέπτη ξεχωριστά.


Ο επισκέπτης του Νέου Μαρμαρά μπορεί να ακολουθήσει μαγευτικές διαδρομές και να γνωρίσει την ομορφιά τόσο του βουνού όσο και της θάλασσας. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις περιοχές του Τριπόταμου, του Νερόμυλου, του Κονιστή αλλά και του Αγ. Αθανασίου μέσα από τις οποίες ο περιπατητής θα γνωρίσει τη φυσική ομορφιά του Ν.Μαρμαρά. Γνωστές σε όλους είναι βέβαια οι παραλίες του Παράδεισου, το Αζάπικο, το Στιλαδαριό που μαζί με την κεντρική οργανωμένη πλάζ αξιοποιούν το υδάτινο στοιχείο του Μαρμαρά στο μέγιστο.


Σήμερα ο Νέος Μαρμαράς προσφέρει στους παραθεριστές όλες τις ευκολίες και τις ανέσεις που μπορεί κάποιος να ζητήσει. Συνδυάζει με μοναδικό τρόπο τη ξέφρενη διασκέδαση και την απόλυτη ξεκούραση. Κατά την καλοκαιρινή περίοδο οι επισκέπτες μπορούν να πάρουν μέρος σε αναρίθμητες εκδηλώσεις και να ασχοληθούν με διάφορα αθλήματα. Ιδανικό μέρος και για τους λάτρεις του φαγητού, καθώς ο Μαρμαράς διαθέτει παραδοσιακά εδέσματα αλλά και γεύσεις από όλο τον κόσμο.


Έξυπνοι αυτοί που επέλεξαν αυτό το μέρος για να ριζώσουν, τυχεροί αυτοί που γεννήθηκαν εδώ, ενώθηκαν για να εξελιχθεί ο Νέος Μαρμαράς σε ένα από τα πληρέστερα θέρετρα της Ελλάδας, έτοιμο να αγκαλιάσει με τη φιλοξενία του όλους εκείνους που θα αποφασίσουν να μάθουν τα μυστικά του.
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου