Τηλεμαχία των 3 υποψηφίων δημάρχων του δήμου Αριστοτέλη

Η πρώτη τηλεμαχία των 3 υποψηφίων δημάρχων του δήμου Αριστοτέλη μεταδόθηκε  από τη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης ΤV 100.

Οι κύριοι Πάχτας, Μίχος και Τρικαλιώτης διασταύρωσαν τα ξίφη τους για την πλειονότητα των θεμάτων που αφορούν το δήμο και φυσικά και για το πλέον καυτό που δεν είναι άλλο από τα μεταλλεία.

Ο Χρήστος  Πάχτας κατηγόρησε για ακόμη μια φορά τον συνυποψήφιο του Γιάννη Μίχο ότι σ΄ότι αφορά το επίμαχο αυτό θέμα φάσκει και αντιφάσκει. «Λέει άλλα στο ένα χωριό και άλλα στο άλλο. Άλλα στο βορρά και άλλα στο νότο» υποστήριξε ο κ. Πάχτας συμπληρώνοντας ότι«όποιος πατάει σε δύο βάρκες θα βουλιάξει».

Επίση,ς ο κ. Πάχτας τόνισε ότι το επενδυτικό σχέδιο που εγκρίθηκε από την πολιτεία είναι ενιαίο και δεν μπορεί να προχωρήσει η επένδυση χωρίς τη μεταλλουργία χαλκού-χρυσού στο Μάντεμ Λάκκο και τα δύο εργοστάσια εμπλουτισμού σε Μάντεμ Λάκκο και Σκουριές.

«Δε γίνεται η επένδυση να χωριστεί σε κομμάτια φιλέτα και να κρατήσουμε όποιο μας αρέσει» δήλωσε ο κ. Πάχτας απαντώντας έτσι και στην άποψη που διατυπώνει ο κ. Μίχος, η οποία είναι κατά της επέκτασης της υφιστάμενης παραδοσιακής μεταλλευτικής δραστηριότητας, ενώ δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για το γεγονός, ότι ο κ. Μίχος στο πρόγραμμα του έχει υιοθετήσει στοιχεία και προτάσεις από το δικό του.

Από την πλευρά του ο κ. Μίχος επανέλαβε, ότι η παράταξη του είναι κατά του υπάρχοντος επενδυτικού σχεδίου που αφορά την επέκταση της μεταλλευτικής, ενώ τόνισε για ακόμη μια φορά πως αυτές οι εκλογές δεν πρέπει να έχουν χαρακτήρα δημοψηφίσματος «ναι ή όχι στα μεταλλεία».
Δεν παρέλειψε να εκτοξεύσει τα βέλη του προς τον κ. Πάχτα λέγοντας πως «το μεγαλύτερο πρόβλημα για την κοινωνία είναι ο διχασμός της και αν ο κ. Πάχτας ήθελε να ενωθεί αυτή  η κοινωνία το καλύτερο θα ήταν να μην κατέβει...».

Ο Γιάννης Τρικαλιώτης επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» αναφερόμενος στο ζητημα τάχθηκε αναφανδόν κατα της μεταλλευτικής επένδυσης για δυο βασικούς λόγους.

Ο ένας λόγος έχει να κάνει με το περιβάλλον, καθώς όπως είπε θα δημιουργήσει μακροπρόθεσμα προβλήματα στην υγεία κυρίως των εργαζομένων. Ενώ ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με το ιδιοκτησιακό καθεστώς, αφού κατά την άποψη του, που απηχεί και την άποψη του ΚΚΕ «τα μεταλλεία και ο ορυκτός πλούτος είναι λαϊκή περιουσία και δεν ανήκουν σε κανένα μεγαλοεπενδυτή».


Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου