Τι μπορείς να κάνεις εάν κλαπεί το smartphone σου

Αν κάποιος σου κλέψει το smartphone σου, το σίγουρο είναι ότι θα έχει άμεση πρόσβαση σε αμέτρητα προσωπικά σου δεδομένα. Για τον λόγο αυτό η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων έδωσε την λύση.
Με την νέα αυτή ρύθμιση , πρόκειται να ενταχθεί στον νέο κανονισμό γενικών αδειών της ΕΕΤΤ και δίνει τη δυνατότητα στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας να φράζουν όχι μόνο την κάρτα SIM αλλά και την ίδια τη συσκευή.
Σύμφωνα με το deasy.gr, εφόσον χρησιμοποιήσεις τον σειριακό αριθμό IMEI που έχει κάθε συσκευή ο οποίος βρίσκεται στο πακέτο αγοράς και στη συσκευή κάτω από τη μπαταρία, μόλις δηλωθεί η κλοπή και αναφερθεί ο αριθμός ΙΜΕΙ τότε η συσκευή θα μπλοκάρεται και το κινητό δεν θα μπορεί πλέον να λειτουργήσει σε κανένα από τα ελληνικά δίκτυα.
Βέβαια προκύπτει το ερώτημα για το αν το τηλέφωνο θα μπορεί να λειτουργήσει στο εξωτερικό, ωστόσο τουλάχιστον για τα ελληνικά δίκτυα προσφέρει σίγουρη προστασία, γι' αυτό καλό θα ήταν να ψάξετε τη συσκευή σας και να καταγράψετε κάπου τον κωδικό.


 www.thestival.gr
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου