Ο χαρισματικός Κρητικός που ζωγραφίζει με το στόμα

ihalkidiki.blogspot.gr
Ένας χαρισματικός ζωγράφος με καταγωγή από την Κρήτη βρίσκεται στην ελίτ των 800 καλύτερων ζωγράφων του κόσμου που ζωγραφίζουν με το στόμα, ενώ οι εκθέσεις του φιλοξενούνται σχεδόν σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Αμερική, Ιαπωνία, Ισπανία, Αγγλία, Πορτογαλία και Αυστραλία είναι μερικοί από τους σταθμούς των έργων του 55χρονου σήμερα ζωγράφου, ο οποίος έμεινε παράλυτος όταν ήταν 23 ετών, αλλά συνέχισε να ζωγραφίζει πετυχαίνοντας το ακατόρθωτο. Κατάγεται από την Κρήτη, ζει και εργάζεται στη Σουηδία και είναι διάσημος για τα εκπληκτικά γυμνά και όχι μόνο που ζωγραφίζει.

Ο λόγος για τον Ηλία Ραυτόπουλο που γεννήθηκε το 1958 στα Χανιά. Ήταν φοιτητής στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, όταν τον Αύγουστο του 1981 έπαθε ένα σοβαρό αυτοκινητιστικό ατύχημα που του προκάλεσε παράλυση των άνω και κάτω άκρων. Άρχισε να ζωγραφίζει με το στόμα το 1986. Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στα Χανιά με μεγάλη επιτυχία και έχει εμφανισθεί σε πολλά καλλιτεχνικά φόρουμ.

Η Ηλίας Ραυτόπουλος μιλώντας στην Espresso παροτρύνει τους Ελληνες να μην «παραδοθούν» τονίζοντας πως είναι για μεγάλα πράγματα.

«Μην παραιτείσαι Έλληνα. Εσύ είσαι για μεγάλα πράγματα. Γράψ΄τους όλους στα παλιά σου τα υποδήματα. Σε έκαναν να χρωστάς. Δεν φταις εσύ. Σε πρόδωσαν. Θα αυτοκτονήσεις για τα χρέη; Συνέχισε να ζεις! Η αυτοκτονία είναι απελπισία. Κάνε κουράγιο. Οι Ελληνες είμαστε παιδιά του φωτός. Το αποδεικνύουν και οι χοροί μας. Οι κυκλωτικοί, οι πολεμικοί, οι κρητικοί , οι ποντιακοί, αυτοί οι άνδρες που δεν σκύβουν το κεφάλι» αναφέρει χαρακτηριστικά, παραδίδοντας μαθήματα θάρρους.


www.koolnews.gr
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου