Η μεγάλη γιορτή του "Διαβητικού Χωριού" στη πλατεία Αριστοτέλους (ΦΩΤΟ&VIDEO)

Μια μεγάλη γιορτή έχει στηθεί στο «Διαβητικό» Χωριο στην Πλατεία Αριστοτέλους. Νέοι, ηλικιωμένοι, μικρά παιδιά, βρέθηκαν σήμερα στο «Διαβητικό» Χωριό για ενημερωθούν για την πρόληψη, να κάνουν δωρεάν εξετάσεις αλλά και να διασκεδάσουν. Η τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε παρουσία του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμου, ο οποίος τέλεσε τον αγιασμό
Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα, πλην της συμμετοχής τους σε πλήθος διαδραστιακών εκπαιδευτικών δράσεων με θέμα το Σακχαρώδη Διαβήτη, να κάνουν, από νοσηλευτές και εξειδικευμένους ιατρούς, δωρεάν εξετάσεις:
•Σακχάρου
•Γλυκοζυλιωμένης Αιμοσφαιρίνης
•Αρτηριακής πίεσης
•Διαβητικού ποδιού
•Triplex καρωτίδων
•Βυθοσκόπηση
•Οστεοπόρωσης
•TSH
•Υπέρηχος Θυρεοειδούς
Στα «σπιτάκια» του χωριού μπορεί να δει κανείς εκτός από ειδικούς γιατρούς που ενημερώνουν τους πολίτες και τους εξετάζουν, δωρεάν εδέσματα από σπουδαστές ΙΕΚ και για τους μικρότερους επισκέπτες κλόουν, στρουμφάκια και κουκλοθέατρο.
Από τη γιορτή του Διαβητικού Χωριού δε θα μπορούσαν να λείψουν οι χοροί, έτσι πολλοί πολίτες διαφόρων ηλικιών, πιάστηκαν χέρι χέρι και έσυραν το χορό υπο τους ήχους παραδοσιακής μουσικής.
Το "Διαβητικό" Χωριό, που έχει πια γίνει θεσμός για την πόλη μας, διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων- Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη και χάρη στην ευαισθησία του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη, σήμερα και αύριο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη (14 Νοεμβρίου) και μετά από επιθυμία του Συλλόγου «ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ».
Εκτός από την εκδήλωση «Διαβητικό» Χωριό, η Ομσοπονδία  συμμετέχει και σε πολλές άλλες δράσεις, με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κόσμου για το μεγάλο ζήτημα του Σακχαρώδη Διαβήτη, που σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Οργάνωση Υγείας έχει πάρει διαστάσεις πανδημίας.
Σχεδόν 1 στους 10 Έλληνες πάσχει σήμερα από Σακχαρώδη Διαβήτη
Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ
Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα
Υπουργείου Υγείας , Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Δήμου Θεσσαλονίκης, Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας – Πανελλήνιας Ένωσης Ενδοκρινολόγων, Διαβητολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος, Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, Εταιρείας Μελέτης Παθήσεων Διαβητικού Ποδιού, Εταιρείας Μελέτης Παραγόντων Κινδύνου για Αγγειακά Νοσήματα, Εταιρείας Παθολογίας Βορείου Ελλάδος.




πηγη www.thestival.gr
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου