Τα δέκα σημεία με την μεγαλύτερη μόλυνση στον κόσμο

Η υγεία εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων απειλείται από διάφορες μορφές μόλυνσης
Η υγεία εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων απειλείται από διάφορες μορφές μόλυνσης, υπεύθυνος για τις οποίες είναι ο ίδιος, ενώ σχεδόν το ένα τέταρτο των θανάτων στις αναπτυσσόμενες χώρες συνδέεται με αυτήν, σύμφωνα με περιβαλλοντικές οργανώσεις.

 «Εκτιμούμε ότι η υγεία 200 και πλέον εκατομμυρίων ανθρώπων απειλείται από τη μόλυνση στις αναπτυσσόμενες χώρες», δήλωσε ο διευθυντής του οργανισμού Blacksmith Institute, Ρίτσαρντ Φούλερ, «δηλαδή περισσότεροι από όσους κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους από το AIDS, τη φυματίωση και την ελονοσία».

Η συγκεκριμένη οργάνωση σε συνεργασία με μια μη κυβερνητική οργάνωση με έδρα τη Γενεύη, τον Πράσινο Στρατό, κατήρτισαν έναν κατάλογο με τις 10 πιο μολυσμένες τοποθεσίες του κόσμου.

Σύμφωνα με τον κατάλογο, που καταρτίστηκε μετά από έρευνες σε 49 χώρες, οι δέκα αυτές περιοχές βρίσκονται σε 8 χώρες, τρεις εκ των οποίων είναι στην Αφρική.

Δείτε αναλυτικά τις 10 πιο μολυσμένες τοποθεσίες του πλανήτη

Γκάνα, προάστιο Άκρα

Εταιρεία διαχείρισης αποβλήτων ηλεκτρονικών υλικών  έχει εκθέσει 40.000 ανθρώπους σε μόλυνση από μόλυβδο, υδράργυρο και κάδμιο.

Δέλτα Νίγηρα

Μόλυνση του εδάφους που συνδέεται με την εξόρυξη πετρελαίου.

Ζάμπια, πόλη Κάμπουε

Μόλυνση από υπολείμματα μόλυβδου εξαιτίας των ορυχείων, που πλέον έχουν κλείσει.

Ινδονησία, Τζακάρτα

Περισσότεροι από 500.000 άνθρωποι είναι άμεσα εκτεθειμένοι, και 5 εκ. έμμεσα, σε πολλά χημικά προϊόντα (μόλυβδο, κάδμιο, χρώμιο, φυτοφάρμακα) που πέφτουν στον ποταμό Σιτάρουμ.

Βόρνεο

Ο υδράργυρος από τα χρυσωρυχεία στην επαρχία Καλιμαντάν, στο νησί Βόρνεο, απειλεί την υγεία τουλάχιστον 225.000 ανθρώπων.

Μπαγκλαντές

Περίπου 160.000 άνθρωποι είναι θύματα της μόλυνσης από χρώμιο από 270 βυρσοδεψία που υπάρχουν στο Μπανγκλαντές.

Ρωσία, Ντζερζίνσκ

Περίπου 300.000 άνθρωποι απειλούνται από ίχνη 190 τοξικών προϊόντων που έχουν εντοπιστεί στον υδροφόρο ορίζοντα.

Ρωσία, Νόριλσκ

Στο Νόριλσκ της Σιβηρίας η μόλυνση του αέρα που οφείλεται στα ορυχεία της εταιρείας Norilsk Nickel θέτει σε κίνδυνο την υγεία 135.000 ανθρώπων.

Τσερνόμπιλ

Η υγεία περισσότερων από 10 εκατ. ανθρώπων εξακολουθεί να απειλείται από το πυρηνικό ατύχημα του εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ.

Αργεντινή, ποταμός Ματάνσα-Ριατσουέλο

5.000 βιομηχανίες ρίχνουν τα απόβλητά τους μεταξύ του Μπουένος Άιρες και του Ρίο ντε λα Πλάτα και βλάπτουν την υγεία 20.000 ανθρώπων

Read more: www.onmed.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Θεραπευτικές τροφές
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου