Τα επτά πιο επικίνδυνα αεροδρόμια του κόσμου

7. Lukla (Νεπάλ) Υψόμετρο 2900 μέτρα, ψηλά βουνά από τη μία και χαώδης γκρεμός από την άλλη. Το αεροδρόμιο Lukla είναι ένα μικρό αεροδρόμιο στα ανατολικά του Νεπάλ.
dsc00644


6. Madeira (Νησιά Μαδέιρα, Πορτογαλία)
Το Madeira, το οποίο είναι γνωστό και ως Funchal ή αεροδρόμιο της Santa Catarina, ήταν στο παρελθόν γνωστό για τον πολύ μικρό του αεροδιάδρομο.
perspec pista ne


5. Barra International Airport (Μπάρα, Σκωτία)
Το αεροδρόμιο Μπάρα, στα νησιά Outer Hebrides της Σκωτίας είναι το μοναδικό αεροδρόμιο του κόσμου στο οποίο τα αεροπλάνα προσγειώνονται πάνω στην παραλία. Κι αν νομίζετε ότι εκεί πετάνε μόνο τα τοπικά jets, τότε θα πρέπει να μάθετε ότι η British Airways πραγματοποιεί πτήσεις στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο.
03


4. Gustaf III (Άγιος Βαρθολομαίος, Καραϊβική)
Το αεροδρόμιο στο χωριό St. Jean του νησιού της Καραϊβικής χρησιμοποιείται για να προμηθεύεται τα απαραίτητα το νησί και εξυπηρετεί κυρίως πτήσεις charter. Τα αεροπλάνα συνήθως μεταφέρουν λιγότερα από 20 άτομα και πρέπει να προσγειωθούν σε έναν διάδρομο που καταλήγει στη... θάλασσα.
04


3. Courchevel (Κουρσεβέλ, Γαλλία)
Πρόκειται για το αεροδρόμιο όπου γυρίστηκε η πρώτη σκηνή από την ταινία του James Bond «Tomorrow Never Dies».
05


2. Juancho E. Yrausquin (Σάμπα, Αντίλλες)
Είναι το μοναδικό αεροδρόμιο που υπάρχει στο νησί Σάμπα, στις Ολλανδικές Αντίλλες. Το Yrausquin καλύπτει μια μεγάλη έκταση του μικρού νησιού. Παρόλο που δεν έχει στο... ενεργητικό του μεγάλες αεροπορικές τραγωδίες, θεωρείται από τα πλέον επικίνδυνα αεροδρόμια του πλανήτη.
06


1. Princess Juliana (Άγιος Μαρτίνος, Καραϊβική)
Το αεροδρόμιο που βρίσκεται στον Άγιο Μαρτίνο, στην Καραϊβική, είναι διάσημο καθώς ο διάδρομος προσγείωσης του είναι εξαιρετικά μικρός: μόνο 2.180 μέτρα μήκος.
07

Read more: www.newsbomb.gr
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου