Συνέδριο για τη ρωσική γλώσσα στην Χαλκιδική

Συνέδριο για τη ρωσική γλώσσα στην Χαλκιδική - ihalkidiki.blogspot.gr


Οι εργασίες διεθνούς συνεδρίου για τη ρωσική γλώσσα ξεκινούν αύριο Σάββατο στην Χαλκιδική. Το συνέδριο που πραγματοποιείται από τις 26 έως τις 29 Απριλίου σε ξενοδοχείο της Χαλκιδικής, διοργανώνει η Ανώτατη Σχολή Μετάφρασης του Κρατικού Πανεπιστήμιου της Μόσχας «Μ.Β. Λομονόσοβ».

Πρόκειται για το Δ΄ διεθνές επιστημονικό συνέδριο με κεντρικό θέμα: «Η ρωσική γλώσσα και ο πολιτισμός στον καθρέφτη της μετάφρασης».

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν πάνω από 70 διακεκριμένοι επιστήμονες από 17 χώρες: Ελλάδα, Ρωσία, Ουκρανία, Ιαπωνία, Ισπανία, Ιταλία, Αυστρία, Ισραήλ, Φινλανδία, Πολώνια, Βουλγαρία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Γεωργία, Αρμενία, Καζαχστάν, Αζερμπαϊτζάν και Ουζμπεκιστάν.

Κατά τις εργασίες του συνεδρίου θα γίνει ανταλλαγή απόψεων πάνω σε έναν ευρύ κύκλο ζητημάτων, που συνοψίζονται γενικά στις εξής θεματικές κατηγορίες:

-Η ρωσική γλώσσα στο σύστημα προετοιμασίας ειδικών της διαγλωσσικής επικοινωνίας.

-Θεωρία, ιστορία, μεθοδολογία μετάφρασης.

-Πολιτισμός - ανθρωπολογικές όψεις της διαγλωσσικής επικοινωνίας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η αγορά της Ρωσίας αποτελεί μία από πιο σημαντικές αγορές-στόχους για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και πεδίο ανάπτυξης εκπαιδευτικών και επιχειρηματικών συνεργασιών.
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου