Εκδήλωση από το Δ.Προποντίδας «Το άγχος των σχολικών εξετάσεων: Το αντιμετωπίζουμε μαζί»

Εκδήλωσει από το Δ.Προποντίδας Το άγχος των σχολικών εξετάσεων: Το αντιμετωπίζουμε μαζί
Ο Δήμος Ν. Προποντίδας σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων Χαλκιδικής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διοργανώνει εκδήλωση με θέμα:

«Το άγχος των σχολικών εξετάσεων: Το αντιμετωπίζουμε μαζί».

Ο ρόλος της οικογένειας, του σχολείου και της κοινότητας

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Μαΐου 2014 στις 6:00μ.μ. στο κλειστό Θέατρο Ν. Μουδανιών.


Την εισήγηση του θέματος θα κάνει η κ. Μαρία Παπαδοπούλου, Υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Ν. Χαλκιδικής, MSc Σχολική Ψυχολογία.

Στην ομιλία της η κ. Παπαδοπούλου θα εστιάσει:

− Στη χρονική περίοδο πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τις σχολικές εξετάσεις καθώς και στις πιθανές εκδηλώσεις άγχους στους μαθητές.

− Στις χρήσιμες οδηγίες και συμβουλές για την υιοθέτηση από τους εφήβους υγιών στάσεων και συμπεριφορών, που θα συμβάλουν στη διαχείριση της όλης κατάστασης με ηρεμία και ευεξία.

− Στον υποστηρικτικό ρόλο της οικογένειας, του σχολείου και της τοπικής κοινωνίας σ’ αυτήν την αγχογόνο περίοδο της σχολικής ζωής.

− Στην ψυχική ενδυνάμωση των μαθητών να αντιμετωπίζουν τις τυχόν δυσκολίες με δύναμη, αισιοδοξία και πίστη στις δυνάμεις τους αλλά και στους σημαντικούς ανθρώπους της ζωής τους.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας: μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και φορείς.
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου