Ο Επιτάφιος στα Ν.Πλάγια Χαλκιδικής

Ο Επιτάφιος στα Ν.Πλάγια Χαλκιδικής - ihalkidiki.blogspot.gr


Με ιδιαίτερη κατάνυξη ολοκλήρωσαν σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, οι γυναίκες στα Νέα Πλάγια τον χειροποίητο Επιτάφιο, που αντανακλά, σε συμβολικό επίπεδο, την κορύφωση του Θείου Δράματος: Η Εκκλησία μας θυμίζει και βιώνει την πορεία του Ιησού προς τον Σταυρό και τον θάνατο, την ταφή του και στο τέλος την Ανάσταση.

Συμφωνα με το halkidikifocus 50 γυναίκες στα Ν. Πλάγια, ξεκινούν να κατασκευάσουν τον Επιτάφιο, υπό την καθοδήγηση του πατέρα Κωνσταντίνου, με θέματα από την εκκλησιαστική παράδοση.

Φέτος επέλεξαν ως θεματική τα παγώνια, χρησιμοποιώντας 160.000 πέρλες, 10.000 καρφίτσες, ενώ από νωρίς σήμερα το πρωί ξεκίνησαν το τελικό στάδιο της διακόσμησης με 6.000 χρυσάνθεμα στάλιουμ!

Ο Επιτάφιος παραμένει στην εκκλησία του χωριού, τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, ώστε να προσκυνήσουν οι πιστοί, μέχρι τις 7 το απόγευμα, οπότε θα ξεκινήσει η Ακολουθία, ενώ γύρω στις 8.30 θα αρχίσει η περιφορά τους στους δρόμους του χωριού.

 Ο Επιτάφιος στα Ν.Πλάγια Χαλκιδικής - ihalkidiki.blogspot.gr

halkidikifocus.gr
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου