Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Φροντίδας και Αγωγής Παιδιού της «Αποστολής» στο Μοσχάτο











Εκπαιδευτική υποστήριξη, φροντίδα, ψυχαγωγία, δραστηριότητες εμπλουτισμού των ικανοτήτων και δυνατοτήτων αλλά και σίτιση σε 60 παιδιά δημοτικού (6-10 ετών) οικονομικά ασθενών οικογενειών που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας αναμένεται να προσφέρει το Κέντρο Φροντίδας και Αγωγής Παιδιού της ΜΚΟ της Αρχιεπισκοπής «Αποστολή» στο δήμο Μοσχάτου - Ταύρου.

Το Κέντρο για τα παιδιά εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Τρίτης από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου.

Το Κέντρο θα λειτουργεί σε συνεργασία με τον Δήμο Μοσχάτου - Ταύρου σε θέματα παιδικής αγωγής και φροντίδας αλλά με τα Υπουργεία Παιδείας και Υγείας με Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του Εξωτερικού, ερευνητικά Κέντρα, τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.

Στόχος των υπευθύνων του Κέντρου και της ΜΚΟ «Αποστολή» είναι με τα μετασχολικά προγράμματα που θα υλοποιούνται να προσφέρουν στους γονείς και τους κηδεμόνες τη δυνατότητα να έχουν τα παιδιά τους ένα ασφαλές και δημιουργικό περιβάλλον όπου θα πηγαίνουν μετά το σχολείο.

Αναφερόμενος στη συνεργασία των φορέων για τη λειτουργία του Κέντρου ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τόνισε πως «είναι ένα μάθημα ότι πρέπει να συνεργαστούμε όλοι μας. Ενωμένοι και συστρατευμένοι». Και πρόσθεσε: «Αλλά σημειώνω ότι χρωστάμε πολλά στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής για την αγάπη του, την αρχοντιά του και τον άριστο τρόπο προσεγγίσεως που έχει στον άνθρωπο». Αναφέρθηκε δε στην βοήθεια των 5 κοντέινερ υγειονομικού υλικού από την Αμερική με προορισμό τα νοσοκομεία που έχουν ανάγκη.

Από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής της «Αποστολής» Κωστής Δήμτσας είπε ότι το Κέντρο θα αναλάβει την καθημερινή σίτιση των παιδιών, τις ανάγκες τους για ένδυση, υπόδηση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αλλά και την εκπαίδευσή τους σε μια διαδικασία μάθησης και εκπαίδευσης, με τα πιο σύγχρονα τεχνολογικά μέσα.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας, οι υπουργοί Γιάννης Μιχελάκης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Σίμος Κεδίκογλου, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης και ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ καθηγητής Γιάννης Πανούσης.

Το Κέντρο Φροντίδας και Αγωγής Παιδιού βρίσκεται επί της οδού Αγίου Κωνσταντίνου 7 στο Μοσχάτο.

πηγη  www.tanea.gr
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου