Απαγόρευση μετακίνησης αιγοπροβάτων στο Νομό Χαλκιδικής υπό το φόβο ευλογιάς


Το Τμήμα Κτηνιατρικής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕ Χαλκιδικής ενημερώνει τους εκτροφείς αιγοπροβάτων της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής ότι λόγω εμφάνισης της μεταδοτικής νόσου της ευλογιάς σε εκτροφές προβάτων στο Νομό Θεσσαλονίκης, έχουν ληφθεί μέτρα, σύμφωνα με τα οποία απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος ζώντων αιγοπροβάτων, δερμάτων, κοπριάς και γενικά όλων των μη εδώδιμων προϊόντων από και προς το Νομό Θεσσαλονίκης.
Δεδομένου ότι ο Νομός Χαλκιδικής συνορεύει άμεσα με το Νομό Θεσσαλονίκης και λαμβάνοντας υπόψη την υψηλή μεταδοτικότητα της νόσου απαγορεύεται οποιαδήποτε μετακίνηση οδικώς αιγοπροβάτων από και προς το Νομό Χαλκιδικής.

Η νόσος εκδηλώνεται στη εκτροφή με πυρετό, εμφάνιση δερματικών αλλοιώσεων (κηλίδες, βλατίδες-σκληρά οιδήματα) οι οποίες μπορεί να εμφανίζονται σε όλο το σώμα ή να περιορίζονται στα λιγότερα τριχωτά μέρη του σώματος(μαστός, εσωτερική επιφάνεια άκρων, μασχάλη, κοιλιακή χώρα) κ.α.

Σε περίπτωση υπόνοιας της νόσου επικοινωνείτε με το Τμήμα Κτηνιατρικής της ΠΕ Χαλκιδικής στα τηλ.2371351313,-486,-487

Halkidikifocus.gr | Διαβάστε περισσότερα: http://www.halkidikifocus.gr/news/topika-news/9445-2013-10-25-19-35-15.html#ixzz2jDU1Tri6
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου