Ωραίοι ως (44) Έλληνες

Ο Γιώργος Σαμαράς ήταν ο Έλληνας του εξωτερικού που ξεχώρισε αυτή την εβδομάδα, ενώ πολλοί ακόμη έπαιξαν βασικοί στις ομάδες του. Διαβάστε στο Sport24.gr τι έκαναν 44 Έλληνες στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα αυτό το Σαββατοκύριακο.
Ολοένα και περισσότεροι είναι Έλληνες παίκτες που αποφασίζουν να συνεχίσουν την καριέρα τους στο εξωτερικό με τις ομάδες να δείχνουν πως έχουν διάθεση να στηριχτούν πάνω τους.
Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι το ελληνικό στοιχείο έχει γίνει πιο έντονο ακόμα και σε μεγάλα πρωταθλήματα με κυριότερο δείγμα γραφής το ιταλικό και το γερμανικό.
 ο Sport24.gr σας παρουσιάζει τι έκαναν οι Έλληνες του εξωτερικού αυτό το Σαββατοκύριακο, στο οποίο έλαμψε ο Γιώργος Σαμαράς με το χατ τρικ του επί της Κιλμάρνοκ λόγω του οποίου αποθεώθηκε από τον Νιλ Λένον, που τον χαρακτήρισε παίκτη "παγκόσμιας κλάσης".

Αγγλία

Σχεδόν σε όλο το παιχνίδι αγωνίστηκε ο Γιώργος Καραγκούνης, ο οποίος στο 7' αντικατέστησε τον Σκοτ Πάρκερ. Το αποτέλεσμα, πάντως, για τη Φούλαμ δεν ήταν το επιθυμητό με την Κάρντιφ να παίρνει μεγάλο διπλό στο 92' χάρη στον Τζόρντον Ματς (1-2). Την ήττα με 3-1 από τη Λίβερπουλ γνώρισε και η Σάντερλαντ του Χάρη Μαυρία, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στο 85' χωρίς να καταφέρει να μπει στο κλίμα του παιχνιδιού. Η Έβερτον, στην οποία παίζει ο Απόστολος Βέλλιος, υποδέχεται τη Δευτέρα τη Νιούκαστλ, ενώ εκτός αποστολής από το παιχνίδι της ΚΠΡ με τη Μίντλεσμπρο ήταν ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ο οποίος δεν έχει κάνει ακόμα το ντεμπούτο του με την Boro.

Ισπανία

Με βασικό τον Λουκά Βύντρα, ο οποίος έγινε αλλαγή στο 51', και εκτός αποστολής τον Νίκο Καράμπελα η Λεβάντε πήρε σημαντική νίκη επί της ουραγού Οσασούνα με γκολ του Σουμέτρα στο 88'. Όσον αφορά στον Ορέστη Καρνέζη, η Γρανάδα φιλοξενεί τη Δευτέρα την Αθλέτικ Μπιλμπάο με τον Λούκας Αλκαράθ να δείχνει ως τώρα τη στήριξή του στον Ρομπέρτο, ο οποίος έχει αγωνιστεί και στα έξι προηγούμενα παιχνίδια. Ο Μαυρουδής Μπουγαΐδης ήταν ξανά βασικός για την Γρανάδα ΙΙ, η οποία νίκησε με 2-0 στην έδρα της Κόρντομπα ΙΙ (3η κατηγορία Ισπανίας).

Ιταλία

Τρεις Έλληνες είχε το παιχνίδι της Ρόμα με την Μπολόνια. Ο Βασίλης Τοροσίδης έπαιξε σε όλο το παιχνίδι με τους νικητές και πρωτοπόρους της Serie A, για τους οποίους την παράσταση έκλεψε ο Ζερβινιό. Από την πλευρά της Μπολόνια, η οποία ηττήθηκε με 5-0, ο Παναγιώτης Κονέ έπαιξε σε όλο το 90λεπτο, ενώ ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος πέρασε ως αλλαγή στο ημίχρονο και προσπάθησε με κάποιες προσωπικές ενέργειες να απειλήσει την εστία του Ντε Σάνκτις.
Από εκεί και πέρα, ο Γιάννης Φετφατζίδης πέρασε ως αλλαγή στο παιχνίδι της Τζένοα με τη Νάπολι, η οποία επιβλήθηκε με 2-0 των Γενοβέζων, ενώ βασικός ήταν ο Παναγιώτης Ταχτσίδης στη νίκη της Κατάνια επί της Κιέβο με 2-0. Ακόμη, η Ελλάς Βερόνα επιβλήθηκε με 2-1 της Λιβόρνο, αλλά ο Βαγγέλης Μόρας δεν το χάρηκε όσο θα ήθελε αφού τραυματίστηκε και έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 37'. Τέλος, στον πάγκο έμεινε ο Σάββας Γκέντσογλου, ενώ εκτός αποστολής ήταν ο Μάριος Οικονόμου για την Κάλιαρι.
Όσον αφορά τη Serie B, Γιάννης Ποτουρίδης και Γιώργος Κατίδης ξεκίνησαν βασικοί για τη Νοβάρα στο 0-0 με τη Σπέτσια με τον πρώτο να βγαίνει αλλαγή στο 65', ενώ στον πάγκο έμεινε ο Δημήτρης Βοσνακίδης της Μπάρι.

Γερμανία

Πολύ κακό ήταν το Σαββατοκύριακο για όλους τους Έλληνες της Bundesliga, αφού Παναγιώτης Βλαχοδήμος (Άουγκσμπουργκ), Γιάννης Γκέλιος (Άουγκσμπουργκ), Κώστας Σταφυλίδης (Μπάγερ Λεβερκούζεν) και Κυριάκος Παπαδόπουλος (Σάλκε) έμειναν εκτός αποστολής, ενώ στο πάγκο ήταν ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Ντόρτμουντ), αφού για παρτενέρ του Ματς Χούμελς προτιμήθηκε ο Νέβεν Σούμποτιτς.
Από εκεί και πέρα βασικοί στην Bundesliga 2 ήταν οι Γιάννης Γιαννιώτας και Στέλιος Μαλεζάς στη λευκή ισοπαλία της Φορτούνα Ντίσελντορφ με την Φρανφκούρτη, ενώ Κώστας Φορτούνης (Καϊζερσλάουτερν) έπαιξε για περίπου 10 λεπτά περνώντας ως αλλαγή στο 81'. Τέλος, βασικός ήταν για τη Χάνσα Ρόστοκ στην τρίτη κατηγορία της Γερμανίας και ο δανεικός από τον Ολυμπιακό Νίκος Ιωαννίδης, ο οποίος δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του που γνώρισε την ήττα με 2-0 από την Ντούισμπουργκ.

Σκωτία

Ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής του Σαββατοκύριακου στην SPL. Ο λόγος για τον Γιώργο Σαμαρά που με χατ τρικ χάρισε στη Σέλτικ τη νίκη επί της Κιλμάρνοκ (5-2). Παράλληλα, έκανε τον Νιλ Λένον, προπονητή των πρωταθλητών Σκωτίας, να τον αποθεώσει δηλώνοντας μεταξύ άλλων: "Μπορεί να πει κανείς πολλά για το επίπεδο της Scottish Premier League, αλλά όταν βλέπεις έναν παίκτη να παίζει τόσο καλά τότε το μόνο που μπορείς να πεις είναι ότι πρόκειται για παίκτη παγκόσμιας κλάσης".

Βέλγιο

Την ποδοσφαιρική του Ιθάκη έχει βρει στο Βέλγιο ο Γιώργος Γκαλίτσιος, ο οποίος ήταν βασικός για ένα ακόμη παιχνίδι της Σαρλερουά, η οποία ηττήθηκε με 2-4 από τη Ζούλτε Βάρεχεμ. Για πέμπτο παιχνίδι σε εννιά αγωνιστικές έπαιξε και ο Στέργος Μαρίνος στην ήττα της Σαρλερουά από την Οστάνδη. Τέλος, οι δύο Έλληνες της Μπριζ, Στέφανος Φουρλάνος και Βαλεντίνος Βλάχος, ήταν εκτός αποστολής στη νίκη της ομάδας τους επί της Μονς.

Τουρκία

Τρίτη συμμετοχή για τον Φάνη Γκέκα με την Κονιασπόρ, η οποία ηττήθηκε με 2-0 από την Τράμπζονσπορ. Ο Έλληνας επιθετικός μπήκε ως αλλαγή στο 62', αφού ακόμα δεν είναι απόλυτα έτοιμος, αλλά δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα. Σε αντίθεση με τον 33χρονο ο Γιώργος Φωτάκης δεν αγωνίστηκε στη νίκη της Σανλιούρφασπορ επί της Ντενίζλισπορ.



Ολλανδία-Αυστρία-Βουλγαρία-Ουκρανία-Σουηδία-Ρουμανία

Ο Κώστας Λάμπρου ήταν ξανά στον πάγκο της Φέγενοορντ, ενώ εντυπωσιακή ήταν η Λοκομοτίβ Πλόβντιβ, η οποία διέσυρε με 5-0 τη Λιούμπιμετς σε ένα παιχνίδι που ο Κώστας Καζναφέρης πήρε φανέλα βασικού, ενώ ο Στέλιος Ηλιάδης πέρασε ως αλλαγή στο 74'.
Στην Αυστρία το δεύτερο γκολ του στο πρωτάθλημα πέτυχε ο Θανάσης Πέτσος με τη Ραπίντ Βιέννης, η οποία ηττήθηκε με 4-2 από τη Βόλφσμπεργκερ παρόλο που προηγήθηκε με 2-0, ενώ ο Ταξιάρχης Φούντας έπαιξε για ένα ημίχρονο με τη Λίφερινγκ.
Μικρό χρόνο συμμετοχής είχε και ο Σωτήρης Μπαλάφας, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στη νίκη της Χόβερλα επί της Ιλίτσιβετς με 1-0, ενώ σε όλο το παιχνίδι αγωνίστηκε ο Πάνος Δημητριάδης στη νίκη της Μπρομαποϊκάρνα με 1-2 επί της Σιριάνσκα.
Τέλος, ο Λεωνίδας Παναγόπουλος υπερασπίστηκε την εστία της  Σατζεάτα Ναβοντάρι στο 1-1 με την Κλουζ. Αντιθέτως, στον πάγκο ήταν για τη Στεάουα Βουκουρεστίου ο Παντελής Καπετάνος στην αναμέτρηση με την Τιμισοάρα.

www.sport24.gr


Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου