Κοκορέτσι στη Σούβλα

Κοκορέτσι στη Σούβλα | ihalkidiki.blogspot.gr


Πάσχα δίχως κοκορέτσι δε γίνεται, για τους περισσότερους! Από τα πλέον διάσημα εδέσματα της Ελλάδας στο εξωτερικό, το κοκορέτσι θέλει πείρα, μεράκι  και μαστοριά. Ας δούμε πως μπορούμε να το προετοιμάσουμε

ΥΛΙΚΑ για μία σούβλα:

1- 2 αρνίσιες συκωταριές (ανάλογα με το μέγεθος)
μερικά επιπλέον γλυκάδια και σπλήνες
1 αρνίσια μπόλια (σκέπη)
εντεράκια
αλάτι
πιπέρι
λίγη ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Με τη βοήθεια ενός μολυβιού, γυρίζετε τα εντεράκια από την ανάποδη. Τα πλένετε καλά, τα στραγγίζετε, τα περνάτε με λεμόνι και τα αφήνετε σε τρυπητό να στραγγίσουν.
  • Πλένετε τη συκωταριά, την κόβετε με ένα ψαλίδι σε κομμάτια μέτριου μεγέθους, τα αλατοπιπερώνετε, τα πασπαλίζετε με ρίγανη και τα περνάτε στη σούβλα εναλλάξ (συκώτια, γλυκάδια, πνευμόνια, σπλήνες).
  • Αφού περάσετε όλα τα εντόσθια στη σούβλα, τα τυλίγετε με την μπόλια.
  • Στερεώνετε τα εντεράκια στη μία πλευρά της σούβλας, και αρχίζετε να τα τυλίγετε πάνω από την μπόλια με προσοχή, έτσι ώστε να σκεπαστούν όλα τα κομμάτια της συκωταριάς.
  • Αλατοπιπερώνετε το κοκορέτσι, και αφήνετε τη σούβλα όρθια να στραγγίσει καλά, για 1 ώρα τουλάχιστον.
  • Ψήνετε το κοκορέτσι στα κάρβουνα σε μέτρια φωτιά. Καλό είναι να το τυλίξετε στην αρχή με αλουμινόχαρτο. Αργότερα αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και αφήνετε να ξεροψηθεί εξωτερικά.

Όταν ψηθεί το κοκορέτσι, το κόβετε σε φέτες, πασπαλίζετε με λίγη ρίγανη και το σερβίρετε αμέσως ζεστό.
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου