«Αποχαιρετώντας το 2013» - πρωτοχρονιάτικη συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης

«Αποχαιρετώντας το 2013» - πρωτοχρονιάτικη συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης

«ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟ 2013» - ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Λεπτομέρειες για την πρωτοχρονιάτικη συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης (ΣΟΔΘ), στις 30 Δεκεμβρίου 2013, στις 21:00, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (κτήριο Μ2, αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης» καθώς επίσης και για τον προγραμματισμό των δράσεων της  ΣΟΔΘ δόθηκαν σήμερα, Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013 στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. 
Η αντιδήμαρχος πολιτισμού Έλλη Χρυσίδου, τόνισε ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης πρέπει να είναι η πλατφόρμα η οποία θα στηρίζει όλες τις δημιουργικές ομάδες της πόλης, μέσα από τις δομές που διαθέτει, που είναι τα εργαλεία του για την αλλαγή του κλίματος που κυριαρχεί το τελευταίο διάστημα.
Επιπλέον πρόσθεσε: «Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία αυτής της προσπάθειας. Αποφασίσαμε να επανεξετάσουμε το ρόλο και τη θέση που πρέπει να έχει στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, με στόχο την εξωστρέφεια και την ουσιαστικότερη επικοινωνία με τον κόσμο. Ένα καίριο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι οι συνέργειες και οι συνεργασίες, όπως αυτή που συνεχίζουμε με επιτυχία και θέτοντας νέες βάσεις, με τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Ήταν σημαντικό να διοργανώσουμε αυτή τη συναυλία, για να αποχαιρετίσουμε το 2013, γιατί με αυτόν τον τρόπο σηματοδοτείται το τέλος μίας δημιουργικής περιόδου και η αρχή ενός νέου κεφαλαίου για την ορχήστρα. Το πρόγραμμα του πρώτου εξαμήνου του 2014 είναι φιλόδοξο και δημιουργικό και θα ανακοινωθεί στις αρχές του νέου έτους, μετά την έγκρισή του από το Δημοτικό Συμβούλιο».
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης Γιώργος - Εμμανουήλ Λαζαρίδης από την πλευρά του εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι έχει βρεθεί  εύφορο έδαφος συνεργασίας με το Δήμο Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα την υλοποίηση εξαιρετικά σημαντικών συναυλιών, σημειώνοντας ότι : «αξίζει τον κόπο να στηρίξουμε με όποιον τρόπο μπορούμε τέτοιες προσπάθειες και ιδιαίτερα στην συγκεκριμένη συγκυρία».
Ο αρχιμουσικός και διευθυντής της ΣΟΔΘ Χάρης Ηλιάδης, αναφερόμενος στο πρόγραμμα της πρωτοχρονιάτικης συναυλίας εξήγησε ότι συνδυάζονται οι τάσεις που κυριαρχούν στην Ευρώπη, όσον αφορά τις πρωτοχρονιάτικες συναυλίες των συμφωνικών μουσικών σχημάτων, με τις παραδοσιακές  χριστουγεννιάτικες μελωδίες και σημείωσε ότι δημιουργήθηκε ένα πρόγραμμα αισιόδοξο ως αποχαιρετισμός για το εξαιρετικά δύσκολο 2013.
Από την πλευρά του ο καλλιτεχνικός συντονιστής της Σ.Ο.Δ.Θ. Χρήστος Γρίμπας, σε μία σύντομη αναφορά στον προγραμματισμό των δράσεων της ορχήστρας για το πρώτο εξάμηνο του 2014, ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθούν περίπου 16 συναυλίες έως και τις 14 Ιουνίου, οι οποίες συνοδεύονται από συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το Κρατικό Ωδείο, το Σύλλογο Αποφοίτων του Α.Π.Θ. αλλά και με σημαντικούς σολίστες.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΤΗΣ Σ.Ο.Δ.Θ.

Τίτλος εκδήλωσης: «Αποχαιρετώντας το 2013».
Διοργάνωση: Δήμος Θεσσαλονίκης.
Την ορχήστρα θα διευθύνει ο Αρχιμουσικός Χάρης Ηλιάδης.
Σολίστ στο τραγούδι θα είναι η υψίφωνος Σιρανούς Τσαλικιάν.
Συμμετέχει η Χορωδία του Ι.Ν. «Κυρίλλου και Μεθοδίου» υπό τη διεύθυνση της  Μαρίας – Έμμας Μελιγκοπούλου.
Παίρνουν μέρος οι χορευτές Αναστασία Παπακώστα και Κωνσταντίνος Πετρίδης.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα των Straus, Puccini και Lehar καθώς και γνωστές χριστουγεννιάτικες και πρωτοχρονιάτικες μελωδίες. Αναλυτικά:

Α’ ΜΕΡΟΣ
Johann Strauss: «Νυχτερίδα» (Εισαγωγή)
Johann Strauss: «Νυχτερίδα», πράξη 3η: Άρια της Adele – «Spiel ich die Unschuld vom Lande»
Johann Strauuss: Wiener Blut (βαλς)
Giacomo Puccini: Από την όπερα «Gianni Scichi»: O mio bambino caro
Johann Strauss: «Με αστραπές και βροντές» (Γρήγορη Polka)

Β΄ ΜΕΡΟΣ
Johann Strauss: Αυτοκρατορικό βαλς
Franz Lehar: «Η Εύθυμη Χήρα», πράξη 2η: Εισαγωγή, χορός και ViljaLied 
Noel nouvelet (ενορχήστρωση Βλ. Συμεωνίδης)
A la nanita (ενορχήστρωση Βλ. Συμεωνίδης)
Coventry Carol (ενορχήστρωση Βλ. Συμεωνίδης)
Christmas Finale
A jubilant Christmas
Άγια Νύχτα

Εισιτήρια προπωλούνται στα εκδοτήρια του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης στις τιμές των 12€ (Κανονικό) και 8 € (Μαθητικό – Φοιτητικό – Κάρτα Ανεργίας). Ώρες λειτουργίας ταμείων: 10:00 έως 18:00
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου